Συνελήφθη και ανακρίνεται η αδερφή του Αλ-Μπαγκντάντι

Ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η γυναίκα ανακρίνεται μαζί με τον σύζυγό της, δίχως όμως να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι τουρκικές δυνάμεις συνέλαβαν τη μεγαλύτερη αδελφή του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια επιδρομής των ΗΠΑ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανέφερε τη Δευτέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την σύλληψη ως ένα «χρυσωρυχείο πληροφοριών», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η 65χρονη γυναίκα, που ονομάζεται Rasmiya Awad, συνελήφθη σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Η Awad ζούσε σε ρυμουλκούμενο κοντά στην πόλη Azaz, βόρεια του Χαλεπίου, μια περιοχή η οποία βρισκόταν υπό τουρκικό έλεγχο από το 2016, ύστερα από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.

«Η σύλληψη αυτή είναι χρυσοχοείο πληροφοριών. Αυτά που γνωρίζει για το (Daesh) μπορούν να διευρύνουν σημαντικά τις γνώσεις μας για την ομάδα και να μας βοηθήσει να πιάσουμε περισσότερους κακούς», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το AP.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Awad συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της, τη νύφη της και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενήλικες ανακρίνονται. Η Rasmiya θεωρείται ύποπτη δια διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ήταν Ιρακινός από την πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης. Προσδιορίστηκε ως νεκρός ως αποτέλεσμα επιδρομής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ίδια την τρομοκρατική ομάδα.


Διάφορα Άρθρα