Τα Rafale F3R θα χτυπήσουν τον Τούρκο όταν και εκεί που δεν θα το περιμένει…«Game Changer readiness»

Η Initial Operation Capability φέρνει στον τακτικό σχεδιασμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και τα Rafale F3R, ώστε να τοποθετηθούν στον «κύκλο» των αεροσκαφών επιφυλακής και οι «ριπές» να φορτωθούν με τους Mica & τους Meteor για να φρουρούν τις εναέριες Θερμοπύλες.

Βεβαίως όπως εξηγούν οι γνώστες το πρώτο readiness θα ρθει εκεί που η Άγκυρα δεν το περιμένει, με την Πολεμική Αεροπορία να εκπέμπει το μήνυμα που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή.

Είτε από την πάλαι ποτέ αποκλειστική φωλιά των Mirage 2000, την Σκύρο, είτε από την μητρική αεροπορική βάση της Τανάγρας, ιπτάμενοι, μηχανικοί και πλατφόρμες θα βρίσκονται στην ετοιμότητα που απαιτεί η επιφυλακή, δηλαδή των πέντε ή των δυο λεπτών.

  • Και στην περίπτωση που απαιτηθεί η απογείωση των Rafale, μετά την είσοδο αγνώστων ιχνών εντός του FIR Αθηνών, οι Τούρκοι ιπτάμενοι ας μην έχουν ελπίδα πως αυτά θα βρεθούν στην λεγόμενη ώρα έξι τους.

Πρώτον γιατί σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο λόγω των συστημάτων που διαθέτουν τα προηγμένα αεροσκάφη 4,5 γενιάς.

Το readiness των Rafale έχει σκοπό τον εμπλουτισμό της «βιβλιοθήκης» με τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται ώστε τόσο τα Rafale όσο και οι αεροπόροι που τα πετούν, να γίνουν ακόμη πιο έμπειροι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που καθημερινά συνηθίζει ν’ ανεβάζει τους τόνους στον ουρανό του Αιγαίου.

Παράλληλα το αεροπορικό Επιτελείο θέλει ν’ ακολουθήσει την πεπατημένη που εφαρμόστηκε και με τους δυο προηγούμενους τύπους της «Γαλλικής Σχολής», δηλαδή να μην εμπλέξουν εξ αρχής το νέο τύπο με την παραβατικότητα των γειτόνων, ώστε αυτοί να παραμένουν στο άγνωστο για τις ικανότητες αυτών των αεροσκαφών και για τις δυνατότητες που έχουν τα χέρια των ιπταμένων που τα κυβερνούν.

Όλα τα προηγούμενα έχουν δυο πράγματα ως συνέπεια. Ένα ιδιαίτερα μακρινό «kill», δίχως ο Τούρκος παραβάτης του Ελληνικού ουρανού να γνωρίζει από που του έρχεται και το δεύτερο είναι πως όλοι όσοι εμπλέκονται με τις κλειστές αερομαχίες, θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που θα κάνουν τον ιπτάμενο με την ημισέληνο στο ουραίο, να ιδρώνει διαρκώς εμπλέκοντάς τον σε μικρές αποστάσεις και αναγκάζοντας τον να τραπεί σε άτακτη φυγή.

hellasjournal.com/