Θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι S-400…ξεκαθάρισε ο Ιμπραχίμ Καλίν

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της  Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε πως η παράδοση των S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία θα ξεκινήσει σύντομα και το αντιαεροπορικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί ενεργά.

Ο Καλίν προέβη σε δηλώσεις ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα Άνκαρα.

Αφού σημείωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει η παράδοση των S-400 τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενεργά ο Καλίν είπε:

«Τα S-400 δεν είναι ένα αμυντικό σύστημα που θα συνιστούσε απειλή ή κίνδυνο για το σύστημα ασφαλείας μας εντός του συστήματος του ΝΑΤΟ.

Τις εργασίες για το που θα εγκατασταθούν διεξάγουν μαζί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Πολεμική Αεροπορία και τα υπόλοιπα όπλα».

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας σημείωσε πως σχεδιάζουν να διοργανώσουν στα μέσα Αυγούστου, στην Τουρκία, υπό τη φιλοξενία του Προέδρου της Τουρκίας  Ερντογάν, την επόμενη συνεδρίαση της Τριμερούς Συνόδου που πραγματοποίησαν πρωτύτερα η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα με ατζέντα τη Συρία.

Ανέφερε πως εργάζονται πάνω στην ημερομηνία της συνόδου και στη σύνοδο το Συριακό θα συζητηθεί με όλες τις διαστάσεις του.

Ο Καλίν δήλωσε πως στην Σύνοδο Κορυφής της G20 συμφωνήθηκε με τους συνομιλητές να διοργανωθεί στην Τουρκία υπό τη φιλοξενία του Προέδρου της Τουρκίας  Ερντογάν, η δεύτερη συνεδρίαση της Τετραμερής Συνόδου(Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Ιστάνμπουλ.

Επισήμανε πως στη Τετραμερή Σύνοδο που σχεδιάζεται να διοργανωθεί τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν περιεκτικά τα γενικά θέματα ασφαλείας με πρώτα το Συριακό.