Η μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση Tiger Meet 2026 στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, ξεχωρίζει στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», που θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 11:30 το πρωί από την ΕΡΤ3.
Στον ελληνικό ουρανό βρέθηκαν μαχητικά αεροσκάφη και πληρώματα από χώρες της Συμμαχίας, με την Πολεμική Αεροπορία να έχει κεντρικό ρόλο στη φιλοξενία και την επιχειρησιακή εκτέλεση της άσκησης. Η 116 Πτέρυγα Μάχης μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς για απαιτητικά σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων, με εικόνες υψηλού ενδιαφέροντος από απογειώσεις, σχηματισμούς και επιχειρησιακές δραστηριότητες.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 14 Μαΐου 2026 στην Αεροπορική Βάση Αράξου, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας, της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από 50 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καλύπτοντας σύνθετα σενάρια σύγχρονου αεροπορικού πολέμου.
Στην ίδια εκπομπή θα παρουσιαστεί επίσης η ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων στο πλαίσιο της «Νέας Θητείας», με την απονομή του Διακριτικού του Μαχητή, καθώς και η επιστροφή του Γιάννη Γιοκαρίνη στο στρατόπεδο «Στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη» στο Χαϊδάρι, όπου είχε υπηρετήσει μέρος της θητείας του.














