Το «ξαφνικό τηλεφώνημα» που διέκοψε την ….Απονομή των ξιφών στη ΣΣΑΣ

Νομίζαμε οτι τα έχουμε δει όλα αλλά τελικά μάλλον έχουμε πολλά να δούμε ακόμη και σε Στρατιωτικές Τελετές

Η απονομή τους ξίφους στον Έλληνα Αξιωματικό σε συνδυασμό με την Ορκωμοσία του  ,είναι η Ύψιστη τιμή για τοβ κάθε Έλληνα Αξιωματικού και είναι μια στιγμή στη ζωή του  που δεν την ξεχνάει ποτέ κανείς !!

Όμως χθες συνέβη κάτι το εξαιρετικά παράξενο για εμάς και πιστεύουμε για όλους όσους έχουν την  τύχη να λάβουν το Τιμημένο ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού !

Αν και πρέπει να ξεκινήσουμε  και να επισημάνουμε την Απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας απο τη Τελετή Ορκωμοσίας των Αξιωματικών Σωμάτων στη ΣΣΑΣ ….Γιατί άραγε ;

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου απένειμε τα ξίφη στους Αξιωματικούς όταν ξαφνικά σταμάτησε και πήγε πίσω για να απαντήσει σε  ένα τηλεφώνημα !!!!

Η απονομή των ξιφών συνεχίστηκε απο τον Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ  που «εκπροσωπεί» την Προεδρία της Δημοκρατίας ; και ναι αυτό από  που αυτό προβλέπεται ,παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ ;

Ήταν τόσο σημαντικό αυτό το τηλεφώνημα στον Α/ΓΕΕΘΑ ώστε να σταματήσει την απονομή και την Τελετή ;  Μήπως κηρύχτηκε πόλεμος και δεν το μάθαμε ;

Η Τελετή συνεχίστηκε με τον Γ.Γ   επικεφαλής του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου να επιδίδει τα ξίφη στους  Απόφοιτους του Νομικού Τμήματος της ΣΣΑΣ  και στον Αλλοδαπό από την Λιβύης !

Ένα ακόμη ερώτημα : Πόσα τιμώμενα πρόσωπα προβλέπονται άραγε στις Στρατιωτικές Τελετές ; «Θα επανέλθουμε  στο θέμα και μάλιστα λίαν συντόμως»

 

 


Διάφορα Άρθρα