Το «Στρατηγό Αράχνη» θυμήθηκαν οι Τούρκοι που πανηγύρισαν όταν η Ελλάδα τον …Αποστράτευσε! (video)

C18DA663-8C0A-4A9F-965E-1275F65D7AB6Τον «Στρατηγό Αράχνη » Φράγκο θυμήθηκαν οι Τούρκοι  όταν έπεσε  στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες το πλημμύρισμα της Τάφρου του Έβρου !

-640x360Ο Στρατηγός με   Στρατηγική που ήταν πολύ μπροστά  από την. εποχή του και σήμερα λείπει από τα ανώτατα Στελέχη του Στρατού μας, συνέλαβε σχεδίασε και εκτέλεσε το σχέδιο αποτροπής του Έβρου !

Ίσως να είναι γνωστό μόνο αυτό ,αλλά ο Στρατηγός είχε ετοιμάσει σχέδιο κατασκευής  Διεθνούς Οδού με κεφάλαια της Ε.Ε και συμμετοχή μόνο με 3%  Εθνικά Κεφάλαια ,ένα ακόμη Στρατηγικό σχέδιο που έδινε μοναδικό πλεονέκτημα στο Στρατό μας που  έβρισκε υπόγεια καταφύγια στις Σήραγγες της Νέας οδού …

Ένα στρατηγικό Σχέδιο που οι πολιτικοί το άφησαν στα Συρτάρια μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα ψήφια απο την σχεδιαζόμενη  τότε  Ιόνια Οδό και όχι μόνο …

Ο Στρατηγός που διέσπειρε Καταδρομείς στη Θράκη και τα  νησιά και οργάνωσε την άμυνα στα νησιά με μοναδικό τρόπο ,με συμμετοχή και Εφέδρων Καταδρομών …

Οι Τούρκοι τον θυμούνται,τον φοβούνται  και τον αναφέρουν  συνέχεια …Κάποτε νυν Υπουργός  Απόστρατος  τόλμησε να μιλήσει  απαξιωτικά για τον  Στρατηγό Φράγκο και την άγνωστη δράση του στην Τουρκία …

Για την Δράση  όμως αυτή  που κάποιοι στις Μυστικές Υπηρεσίες τον ονόμασαν ο «Στρατηγός Αράχνη !»veteranos.gr_-6-1024x607

Δεν έχει διστάσει να πει ποτέ την γνώμη του και μάλιστα σε άπταιστα Ελληνικά

Το video αφιερωμένο απο το Στρατιωτικό Κανάλι που Σαρώνει το Διαδίκτυο NEMESIS HD

ο Στρατηγός Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.

Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού.

Το 2009 ώς γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιου έτος ανέλαβε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλάει αγγλικά, ρώσικα και τούρκικα. Ένα από τα παιδιά του Φράγκου είναι η Ευτυχία Φράγκου η οποία είναι δημοσιογράφος.

Επίσης είναι από τους Στρατηγούς που οι Τούρκοι  υπολόγιζαν και φοβόντουσαν …Χαρακτηριστικό είναι το Πρωτοσέλιδο της Χουριέτ που πανηγυρίζει με την Αποστρατεία του

Αλλά και σε δηλώσεις του σε εκδήλωση στην Πόλη της Καρδίτσας δεν δίστασε να τα σούρει στον Ερντογάν και να πεί οτι εμείς είμαστε Μαλάκες!!