Οι Τούρκοι ανησυχούν από την Παρουσία & Ισραηλινών Drones στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η τουρκική  εφημερίδα «Χουριέτ» κάνει λόγο σε άρθρο της  Κυριακής για έναν «πόλεμο drones» πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, αφού τόσο η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ όσο και η Άγκυρα παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων και των Γεωτρύπανων  –της Τουρκίας κυρίως- στην περιοχή.

Η Τουρκία προστατεύει τα γεωτρύπανα και τα πολεμικά της πλοία από αέρος με μαχητικά F-16 και μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη ΙΗΑ, ενώ αντίστοιχα η Κύπρος, που έχει από πίσω της το Ισραήλ, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», παρακολουθεί την κινητικότητα των τουρκικών πολεμικών πλοίων με drones Aerostar Tactical UAS, που της πούλησε το Τελ Αβίβ.
Παράλληλα, το Ισραήλ παρακολουθεί με τους δορυφόρους του Eros-B και Eros-C την κίνηση των τουρκικών πλοίων σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και ενημερώνει συνεχώς με δορυφορικές φωτογραφίες τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Παράλληλα, με μη επανδρωμένα παρακολουθούν τους στόλους τους στην ανατολική Μεσόγειο και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία και η Γαλλία.

Διάφορα Άρθρα