Αν οι Τούρκοι Τολμήσουν θα τους πάρουμε με το …»SCALP-EG» !!»Δείτε τους Φονιάδες της ΠΑ κατά των S-400″ (video)

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων cruise τυπού Scalp-EG , με βεληνεκές εώς περίπου τα 500χιλιόμετρα .

Ο Συγκεκριμένες πύραυλος ειναι δύσκολα ανασχέσιμος απο την εχθρική αεράμυνα και μπορεί να εκτοξευθεί μονο απο τα Α/Φ τύπου Mirage 2000-5 .

Η Ανάσχεση του πυραύλου είναι τρομερά δύσκολή απο ενα σύστημα που λειτουργεί αυτόνομα χωρίς προστασία απο Μέση και χαμηλή ζώνη αντιαεροπορικών όπλων όπως θα είναι οι Τουρκικοί S400 καθώς δεν θα είναι διασυνδεδεμένοι με το υπόλοιπό σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας λόγω περιορισμών του ΝΑΤΟ.

Πράγμα το οποίο σημαίνει πως ναι δημιουργείται μια απειλή που θα αλλάξει την δομή της Αεροπορίας ριζικά αλλα δεν ειναι τοσο τραγικά τα πράγματα όσο παρουσιάζονται.

Η Όλη αντιμετώπιση του νέου φαινόμενου » S400» θα αναλυθεί λεπτομερώς σε νέο βίντεο όταν θα έχουμε πληροφορίες για τον τελικό πύραυλο που θα φέρουν οι Τουρκικοί ( διότι ο πύραυλος καθορίζει σε αυτό το σύστημα την ακτίνα εμπλοκής του).

Το SCALP-EG έχει μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ., αλλά είναι βαρύτερο από το Apache με βάρος γύρω στα 1.300 κιλά αν και η γόμωση που μεταφέρει έχει βάρος 450 κιλά.

Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης είναι επτασφράγιστο μυστικό: Απαγορεύεται να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αλλά όλοι ξέρουν ότι «μπορεί να είναι και μεγαλύτερη…».