Τρεις Αμερικανοί Στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Τρία μέλη του Στρατού  των ΗΠΑ και ένας εργολάβος σκοτώθηκαν από αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή κοντά στην Αεροπορική Βάση Bagram στο Αφγανιστάν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Τρία  άλλα   ακόμη μέλη του Στρατού  των ΗΠΑ τραυματίστηκαν.
Μια δήλωση από τους στρατιωτικούς ανέφερε  ότι τα τραυματίες  έχουν εκκενωθεί και λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.
Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν  για την επίθεση, η οποία αφορούσε βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο με στόχο μια στρατιωτική συνοδεία των ΗΠΑ κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αμερικής στο Αφγανιστάν.

Επτά μέλη των Στρατιωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν φέτος.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 14.000 στρατεύματα στο Αφγανιστάν, όπου συμβουλεύουν κυρίως Αφγανικές  Στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται τους Ταλιμπάν και την τοπική θυγατρική ISIS.

Ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν έχουν σημειώσει πρόοδο, δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει συμφωνίες και συνεχίζονται οι έντονες συγκρούσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της εξέγερσης.
«>Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο πρέσβης Ζαλμάι Χαλιτζάντ, εγκατέλειψε το Αφγανιστάν την Κυριακή μετά από συναντήσεις με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι.