«Εγκαταλείψτε την αποστολή» …Η Εντολή του Τούρκικου Κ.Ε για το ταυτόχρονο «LOCK των F-16!!!»!

«Ακολουθώντας την συνηθισμένη ημικυκλική πορεία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κάπου ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη, τα αμυντικά συστήματα του F-16 σας τρελαίνονται και η ένδειξη «Locked» αναβοσβήνει με ανησυχητική μανία στην οθόνη του κόκπιτ.

Το αρχικό σοκ στα πιλοτήρια διαδέχεται ο πανικός όταν ενημερώνετε ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα Τουρκικά αεροσκάφη του σμήνους εισβολής . «Δεν μπορεί να πρόκειται για βλάβη», αναφέρει ο Αρχηγός και η διαταγή από το έδαφος συνάδει με αυτήν την άποψη:
 
«Εγκαταλείψτε την αποστολή». Όλοι οι εμπλεκόμενοι χειριστές  αντιλήφθηκαν ότι εάν επρόκειτο για πραγματική μάχη, όλα  τα Τούρκικα μαχητικά θα είχαν εξουδετερωθεί σε δευτερόλεπτα…
Για αυτό το περιστατικό της 23ης Αυγούστου το οποίο προκάλεσε το τουρκικό παραλήρημα για τους S-300 που διαθέτει η ελληνική αεράμυνα από το 1999.
 
Έπρεπε με κάποιον τρόπο να εξηγηθεί ο ταυτόχρονος εγκλωβισμός των  5 F-16 και το πιο «βολικό» για τους επιτελείς του τουρκικού Πενταγώνου σενάριο ήταν αυτό του «κλειδώματος» των τουρκικών μαχητικών από ραντάρ επίγειου αντιαεροπορικού συστήματος.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που Τούρκοι χειριστές βρίσκονταν στο στόχαστρο ελληνικών αεροσκαφών, όμως ποτέ αυτό δεν είχε συμβεί σε τέτοια έκταση και την ίδια ταυτόχρονα χρονική στιγμή. Στο κενό η προβοκάτσια των Τούρκων με τους S-300 στην Κρήτη – η «απάντηση» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν
«Η αλήθεια είναι», γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα» στη στήλη του Βηματοδότη, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, ότι «το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών προέκυψε από τα προηγμένα συστήματα των αναβαθμισμένων ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών».
  • Σουβλάκι θα σας κάνουμε όταν το επιτρέψει η Αρχιστράτηγος των Ελλήνων, Υπεραγία Θεοτόκε σκέπε ημάς.