Ισραηλινά Μαχητικά έπληξαν στόχους στη Γάζα

Μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική θέση στη δυτική Γάζα που ανήκει στην στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής ομάδας Hamas, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αργά την Τρίτη.

Είπαν ότι τα  αεροπλάνα του Ισραήλ  βομβάρδισαν θέση των Ταξιαρχιών Ezzedine al-Qassam, αλλά δεν παρείχαν πληροφορίες για θύματα.

Σε δήλωσή του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η επίθεση ήταν σε απάντηση στις εκτοξεύσεις εμπρηστικών μπαλονιών στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για το τι συμβαίνει στη Γάζα.

Τη Δευτέρα, ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν δύο θέσεις της Χαμάς στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για το ότι δεκάδες αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, προσαρμοσμένοι σε μπαλόνια, στάλθηκαν από Παλαιστίνιους στο νότιο Ισραή

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές πετούσαν στο Ισραήλ καίγοντας χαρταετούς και μπαλόνια, ως μέρος των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών κατά της κατοχής κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας της Γάζας-Ισραήλ.

Περισσότεροι από 250 παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού από τότε που οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να διοργανώνουν τακτικές επιδείξεις κατά μήκος της ζώνης τον Μάρτιο του περασμένου έτους.