O Τσίπρας απέρριψε την ανταπόδοση του… Χτυπήματος στα Ίμια!!

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία να υπάρξει ευθεία ανταπόδοση στου χτυπήματος αυτού, ώστε να ανακτηθεί και διατηρηθεί η «ισορροπία ισχύος» στην περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες σύμφωνα με το protothema.gr αναφέρουν ότι την εισήγηση αυτή συμμερίστηκε κατ’ αρχήν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά την απέρριψε κατηγορηματικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προφανώς με βάση την εκτίμηση ότι θα προκαλούνταν μία απολύτως ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Γενικά πάντως στο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την τακτική που έχει ακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τον τελευταίο καιρό, θεωρώντας ότι ορισμένες ενέργειές του, διαμόρφωσαν χωρίς λόγο, ένα σκηνικό στην περιοχή, που έδωσε την αφορμή στην Άγκυρα να καταφύγει στην ένταση.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα έχει επιλέξει μία ψύχραιμη στάση, πολύ ανεξάρτητα εάν σχετίζεται και με το στοιχείο της αμηχανίας ή του αιφνιδιασμού, θεωρείται αυτή την ώρα ως η απάντηση της λογικής, απέναντι σε έναν απρόβλεπτο παράγοντα, όπως έχει εξελιχθεί το καθεστώς Ερντογάν.

Διαφαίνεται πάντως ότι τα επόμενα βήματα δεν είναι εύκολα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εκτιμούσε, λαθεμένα όπως φαίνεται, ότι η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς ήταν περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση στο προβληματικό σκηνικό της γειτονικής χώρας και λιγότερο αποτύπωνε μία πραγματική προσπάθεια για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο.«

Σχόλιο: Oι πληροφορίες αυτές ενισχύονται αφού σήμερα το πρωί διάφοροι «τελάλληδες»   του Σύριζα που έχουν πρόσβαση στα Κανάλια …Διαλαλούσαν την αντίδραση του Τσίπρα και προσπαθούσαν να καλύψουν την χλιαρή αντίδραση του Τσίπρα …Οτι θα πάψουν να κάνουν κάποια στιγμή  τον Μαλ@κα (δικά του λόγια)

Στις Ευθείες απειλές του Ερντογάν δεν απάντησε ουτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώς όφειλε ,αλλά ούτε υπήρξε απάντηση  και του Τσίπρα και πολύ περισσότερο δεν αντέδρασε ούτε καν με ένα   tweet  o ΥΕΘΑ Καμμένος! • geo

  βαρεθηκαμε τους κυκλους μας περικυκλωσανε οι κυκλοι ελεος

 • geo

  τα πιστευεις αυτα που γραφεις αφου εχουν απελευθερωθει οι κανονες εμπλοκης απο τον καμενο ετσι δεν μας λεγατε γιατι τον ρωτησαν και δεν αντεδρασαν οπως επρεπε

 • geo

  . Ας δούμε αναλυτικά τι είπε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.

  «Να ξέρουν ότι όσο φωνάζουν, μπορεί να κάνουν τη δυσφήμισή τους στο εξωτερικό, αλλά κινήσεις, οποιεσδήποτε, οι οποίες απειλούν εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα απαντηθούν με τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής από τις Ένοπλες μας Δυνάμεις»

  «Εμείς δεν προκαλούμε. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Υπάρχουν κύκλοι εθνικιστικοί στην Τουρκία, οι οποίοι κυκλοφορούν χάρτες με το μισό Αιγαίο και τη μεγάλη οθωμανική αυτοκρατορία. Έχουν διάφορες δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την προκλητικότητα στην Ελλάδα. Αλλά υπάρχει και το διεθνές δίκαιο.» είπε ο κ. Καμμένος .

  Συμπλήρωσε μάλιστα:

  «Η Ελλάδα έχει τη δυναμική αλλά και την ηρεμία, να κατέχει με την μεριά της το διεθνές δίκαιο: τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Κύπρο, το λυμμένο θέμα της θρησκευτικής, ελληνικής, μειονότητας στη Θράκη, όπως περιγράφει η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και εθνικής μειονότητας δικής μας, στην Ίμβρο στην Τένεδο αλλά και στην Πόλη.Αυτά είναι θέματα που προβλέπονται από διεθνείς συνθήκες και υπάρχουν οι σύμμαχοι μας, οι οποίοι, έχουν συνυπογράψει αυτές τις συνθήκες.»

  Κατέληξε δε με δηκτικό ύφος:

  «Ολες αυτές οι φωνές, ορισμένων ακραίων στην Τουρκία, δυστυχώς δείχνουν οτι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Τουρκία, από μια ευρωπαϊκή χώρα, σε μια θρησκευτική ισλαμική δημοκρατία. Αυτό είναι θλιβερό. Από εκεί και πέρα να ξέρουν ότι όσο φωνάζουν, μπορεί να κάνουν τη δυσφήμισή τους στο εξωτερικό, αλλά κινήσεις, οποιεσδήποτε οι οποίες απειλούν εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα απαντηθούν με τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής από τις Ένοπλες μας Δυνάμεις.» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

 • Remalinos Psiphophoros

  εσείς να καμαρώνετε το μπουχέσα που σας κερνάει σουβλάκια και μην το παίζετε γενναίοι πατριώτες