Στις φυλακές της Κομοτηνής οδηγήθηκαν οι 5 Συνοριοφύλακες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 5 συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων λαθρομεταναστών στη χώρα.

Υστερα από μία μαραθώνια απολογία, που διήρκησε πάνω από 9 ώρες, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, αποφασίστηκε να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

 

Όπως είναι γνωστό οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας και κατηγορούνται για:

διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας που αριθμεί τις 2.500 σελίδες.

Από το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταιν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλακων, σύζυγοι και παιδιά μαζί με φιλικά τους πρόσωπα που αγωνιούσαν για την έκβαση της υπόθεσης.Περισσότερα Άρθρα