Στο Κίεβο η ΠτΔ …Τι διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε στο Κίεβο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Ουκρανό ομόλογό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην  κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, χαρακτήρισε τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και διαβεβαίωσε …

Τον Ουκρανό Πρόεδρο πως «η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας, που η Ρωσία επιχειρεί να επιβάλει, ενώ επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απέναντι στον αναθεωρητισμό.

«Η σημερινή μου παρουσία στο Κίεβο δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας προς εσάς και τον ηρωικό ουκρανικό λαό, που βιώνει ήδη επί εννιά σχεδόν μήνες σκληρή δοκιμασία εξαιτίας της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του» είπε η κα Σακελλαροπούλου.

Όπως επισήμανε «η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μας αφορά όλους. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την απειλή γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης, η οποία θα πλήξει ιδίως τις πιο αδύναμες χώρες, αλλά και την απειλή πυρηνικής καταστροφής, επιχειρείται η ανατροπή του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου.

Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών, και συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απέναντι στον αναθεωρητισμό».

Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι πως «στεκόμαστε εξ αρχής ανεπιφύλακτα στο πλευρό σας στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο χρόνο χρειαστεί.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητη: οι μεταβολές διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας και οι μονομερείς πράξεις απόσχισης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας που η Ρωσία επιχειρεί να επιβάλει».

  • revas chiv

    Κανα οπλό του ταξαμε?